Dnevni boravak

Dnevni boravak je prostorija u kojoj provodimo najviše vremena, on najbolje ocrtava karakter vlasnika i to je prostorija koja se smatra najreprezentativnijim dijelom stana ili kuće. Stilovi uređenja dnevnih boravaka mogu biti različiti a to najviše ovisi o afinitetu i potrebama koje imamo. U dnevnu sobu, ovisno o njenim gabaritima mogu se smjestiti različiti detalji i elementi , no tri su osnovna.

Garniture su često dominantan element u dnevnoj sobi, one se razlikuju osim po strukturi materijala od kojih su izrađene i po njihovom obliku i funkciji.Upravo zbog uštede i bolje komunikacije u prostoru garniture se u većini slučajeva smještaju uza zid, no to nije pravilo. Važan element u dnevnom boravku je takozvani klubski stolić. Kod klub stolića osim estetskog dojma važna je i njegova funkcionalnost baš kao i kod elemenata i regala koji su gotovo neophodni u svakom dnevnom boravku.

Unazad nekoliko godina sve se češće u same elemente ugrađuje i led rasvjeta koja znatno doprinosi ugođaju i vizualnom dojmu cijelog dnevnog boravka. U cilju boljeg dojma rasvjeta se može postaviti i na strop, zid ili pod. Baš kao što se u dizajn dnevnog boravka mogu ubaciti detalji koji prostoru daju toplinu, poput primjerice tepiha.

Ukupno gledano kod opremanja dnevnog boravka dozvoljeno je u dizajnerskom smislu skoro pa sve, poželjno je upotrijebiti maštu i kreativnost i od tog prostora koji nas reprezentira učiniti prostoriju u kojoj se osjećamo ugodno i relaksirano.